فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

اغلب کاربران رایانه زمانی را در پشت سیستم های خود صرف تامل به این موضوع کرده اند که کاش میتوانستند خود اقدام به نوشتن برنامه ای مخصوص نیازهای خود کنند. این ایده گاهی هم منجر به آن شده است که عده ای در این راه پر مخاطره و البته هیجان انگیز قدم بر دارند. اما همیشه انتخاب یک زبان برنامه نویسی مناسب، موضوعی حائز اهمیت است و این که در حال حاضر کدام زبان برنامه نویسی متناسب با ایده های شما است؟
به گزارش «تابناک» برنامه نویسی فرایندی چند بعدی، جذاب و البته دارای مشقت های خاص خود است که نتیجه عینی آن را در ابزارها و نرم افزارهای کاربردی مشاهده میکنیم. زمانی که یک برنامه نویس با یک ایده روبرو میشود، اولین سوال این است که از کجا باید شروع کرد؟

با وجود تعداد زیادی از زبان های برنامه نویسی در حال حاضر که البته هر کدام جنبه های خاص و نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند، شروع کار برای همه علاقمندان به برنامه نویسی بسیار حائز اهمیت است. شاید پاسخ به این سوال را باید بر اساس موقعیت فعلی و آنچه دنیای تکنولوژی در حال حاضر یعنی در سال 94 یا 2015 میلادی به آن نیاز دارد، ارائه کرد.

در اینجا فهرستی از چند زبان برنامه نویسی را به شما معرفی میکنیم که حتی برای کد نویسان کار کشته نیز میتواند یک شروع تازه باشد:

چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

  

1 – برای طراحان اپلیکیشن موبایل : Java، Swift و C#

در حال حاضر زبان برنامه نویسی جاوا به عنوان بزرگترین و مهمترین زبان برنامه نویسی برای تقریبا تمامی برنامه های کاربردی موبایل ارزیابی میشود. به ویژه آنکه برنامه های اندروید به عنوان پر مخاطب ترین سیستم عامل موبایل اغلب با این زبان طراحی میشوند. البته این زبان برنامه نویسی چندان کنترلی بر روی ارتباطات Low-Level (ارتباط مستقیم با سخت افزار) ندارد اما بدون فراگیری آن بخش اعظمی از فرصت های خود را از دست خواهید داد.

بعد از آن باید به زبان برنامه نویسی نو پا به نام Swift اشاره کرد. زبانی که از سوی شرکت اپل و بر مبنای مفاهیم متفاوت قرض گرفته شده از زبان های برنامه نویسی مانند Objective-C، Ruby و Python طراحی شده است. اگر به دنبال طراحی اپلیکیشن و نرم افزار برای iOS و OS X هستید، شدیدا به این زبان برنامه نویسی نیاز خواهید داشت.

البته این زبان به سادگی Java نیست اما دستور و گرامر یا Syntax آن به راحتی قابل درک است و همچنین به شدت متفاوت با C/C++ و پایتون:


چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

در این میان نباید از زبان های قدرتمند مایکروسافت یعنی مجموعه زبان های .NET و پیشرو ترین آنها یعنی C# نیز غافل بود. هر چند این زبان مخصوص به طراحی App های موبایل طراحی نشده است، اما ابزارهای فوق العاده مایکروسافت برای برنامه نویسی App های ویندوز و ویندوز فون در Visual Studio سهولت کار برای طراحی این ابزارها را دو چندان ساخته است. به ویژه آنکه فراگیری C# یا هر کدام از زبان های دیگر .NET مانند VB یا F# شما را به یک توسعه دهنده سیستمی قوی تبدیل خواهد کرد.

2 برای آنها که به دنبال یادگیری ساده و فوری هستند : Python

پایتون جزو زبان های برنامه نویسی است که اخیرا ارزش و اهمیت آن به شدت بروز و نمود یافته است. این زبان توانسته است قدرت های خود را به رخ سایر زبان های دیگر از جمله سایر زبان های Script بکشاند تا جایی که اکنون مایکروسافت در Visual Studio ابزاری مختص به پایتون قرار داده است:

چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

بسیاری از ابزارهای تحت وب با این زبان فوق العاده طراحی شده اند و همچنین موتور بسیاری از بازی های معروف مانند Sims 4 توسط این زبان نوشته شده است زیرا این زبان قادر به حرکت فوق العاده سریع در میان حجم عظیمی از داده ها است. همچنین از دستور بسیار ساده ای برخوردار است که تقریبا هر فردی در مدت زمانی اندک قادر به فراگیری و تسلط بر آن است. در نتیجه اگر به دنبال یادگیری یک زبان قدرتمند در مدت زمانی کوتاه برای کد نویسی هستید، پایتون بهترین گزینه برای شما است، به ویژه آنکه یک زبان داینامیک نیز میباشد که دشواری های زبان های استاتیک مانند زبان های خانواده C را نیز ندارد.

3 – برای علاقمندان به خلق شگفتی : C++

شاید سخن گفتن از زبانی که حتی پیش از اختراع مودم های Dial Up به وجود آمده در سال 94 و 2015 کمی مسخره به نظر آید اما C++ هنوز نیز یکی از قدرتمند ترین و کاربردی ترین زبان های برنامه نویسی است.

قطعا برنامه نویسی به این زبان نیازمند صرف زمان بسیار زیادی است و از توان بسیاری از افراد خارج. اما نتایج حاصل از این مجاهدت به شدت متعالی و ممتاز است. اول از همه آنکه همه کد هایی که به زبان C++ می نویسید، بسیار سریع تر از زبانهای سطح بالا یا High Level همچون C# یا جاوا و پایتون اجرا میشود و دوم آنکه هیچ نیازی به نوشتن تمامی پروژه به این زبان نیست بلکه شما میتوانید کد ها و ماژول های خود در بین بسیاری از پروژه های فعلی و آیند به اشتراک بگذارید:

چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

از سوی دیگر احاطه این زبان به سخت افزار و توابع API کد نویس را قادر به خلق شگفتی میکند و کار با داده ها و ورودی ها و خروجی های نرم افزار شاید در هیچ زبانی به اندازه C++ قدرتمند نیست. طراحی نرم افزارهایی با ساختار C البته نیازمند صرف زمانی زیاد است اما نتایج کار و منابع اندکی که برای اجرای نرم افزار مورد نیاز خواهد بود، ارزش این صرف وقت را خواهد داشت.

4 – برای برنامه نویسان شرکتی : R

این زبان برنامه نویسی که با حرف انگلیسی R خودنمایی میکند، به ویژه برای برنامه نویسانی طراحی شده است که نیازمند تولید نرم افزارهایی برای داده کاوی در حجم عظیمی از داده ها و نمونه های آماری است. ای نزبان 22 سال پیش طراحی شده اما تا به امروز همچنان توسعه یافته است:

چهار زبان برنامه نویسی که در سال جدید باید به دنبال یادگیری آنها بود

زبان برنامه نویسی R با ساختار منطقی خاص خود برای واکاوی و جستجو و همچنین تحلیل پایگاه های داده عظیم مناسب است و برنامه نویسان از این زبان برای طراحی ساختارهای تصمیم گیری و مدیریت منابع شرکت ها استفاده میکنند.

شما چه زبان های برنامه نویسی دیگری را که در سال های آینده دنیای تکنولوژی به آنها نیاز شدید خواهد داشت، به این فهرست اضافه میکنید؟



منبع : سایت خبری تابناک.
نظرات 2 + ارسال نظر
مریم سه‌شنبه 25 فروردین 1394 ساعت 08:17

من که تو این دنیا غرق شدم
هر طرف رو نگاه میکنم یه عالمه چیز هست که باید یاد بگیرم

ممنونم

بله دوست عزیز این دنیا واقعا زیباست و هرچه قدر یادمیگیری میبینی که کتر میدانی

محمد سه‌شنبه 25 فروردین 1394 ساعت 11:35 http://www.orangepro.blogsky.com

پی اچ پی رو اضافه کنید

بله دوست عزیز زبان های برنامه نویسیی زیاد هستند در این مقاله به کلیت زبانهای که امکان توسعه و همچنین زبانهای مشترک در برنامه های کاربردی میباشد تصریح گردیده است.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد