فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

ویژگی های اساسی یک معماری خوب برای سیستم BI چیست؟

ویژگی های اساسی یک معماری خوب برای سیستم BI چیست؟

  1. Usability: ارائه تمامی امکانات BI به نحوی یکسان و مشترک برای تمامی کاربران مختلف و آمادگی برای تهیه تمامی اطلاعات مورد نیاز کاربران مختلف.
  2. استفاده از یک API مشترک و واحد برای یکپارچه­سازی (Integration) و گسترش­پذیری (Extensibility): یک API امکان یکپارچه کردن BI با سایر سیستم­های فعلی یا بعدی را به وجود می­آورد. در این راستا باید از یک نوع API استفاده کرد که تمامی component های BI را در برمی­گیرد.
  3. استفاده بهینه از منابع موجود برای ساده­سازی و ROI: یک معماری نوین برای BI باید بیشترین بازگشت سرمایه را با پیاده­سازی و به کارگیری سریع سیستم BI دربرداشته باشد. این معماری باید از محیط برنامه­های کاربردی مختلف پیچیده و ترکیبی و یکپارچه­سازی با زیرساخت­هایی مانند platform ها، پایگاه­های داده، منابع OLAP، سرورها، برنامه­های کاربردی وب سرورها، تامین­کننده­های امنیت (Security Providers)، کاهش پیاده­سازی­های جدید و هزینه­های نگه­داری پشتیبانی نماید.
  4. دسترسی گسترده به داه­های سازمان: هر سازمانی طیف گسترده­ای از داده­های مختلف و مکانیزم­های ذخیره­سازی برای کاربران مختلف و برای اهداف مختلف دارد. برای ایجاد انعطاف­پذیری سیستم (Flexibility) برای یکپارچه­سازی داده­ها (data Integration) و دسترسی به داده­ها باید در معماری سیستم از یک استراتژی باز داده­ای (open data strategy) استفاده کرد. کاربرانی که از داده­های استفاده می­کنند باید از جامعیت داده در سراسر سازمان اطمینان داشته باشند.
  5. Common business view: فرایندهای تجاری و تحلیل­های انجام شده بر اساس آنها، فارغ از منبع داده و اطلاعات باید در سراسر سیستم BI مشترک بوده و تمامی نتیجه­گیری­ها در یک راستا باشند. تا مدیران و knowledge worker ها با اطمینان از صحت و جامعیت داده (Validity) از نتایج تحلیلی استفاده نمایند.
  6. Agility: معماری BI باید به گونه­ای باشد که در صورت ایجاد تغییری در سازمان مانند یک استراتژی جدید، یک برنامه کاربردی جدید و... تغییرات لارم را به سرعت و درستی در سایر بخش ها اعمال نماید.
  7. Interoperability of BI Capabilities: کاربران تجاری نیاز دارند به تمام capability های BI از طریق یک رابط دسترسی داشته باشند. کاربران می توانند از طریق این واسط مشترک به تحلیل ها و ابزارهای مختلفی دسترسی داشته باشند و یا به صورت اشتراکی در تهیه یک گزارش شرکت کنند. کاربر گزارشی را تهیه کرده و در اختیار دیگران قرار می دهد. هر کسی تنها اطلاعاتی را که باید ببیند، مشاهده می کند. در نهایت مدیر تجاری از گزارش های مختلف را مشاهده کرده و نتایج به دست آمده را در اختیار دیگران قرار می دهد.
  8. سهولت در به کار گیری (Deploy): برای به دست آوردن حداکثر فواید استفاده از BI، نیازمند معماری هستیم که به راحتی قابل پیاده سازی، یکپارچه کردن و به کارگیری باشد. شرکای تجاری و مشتری ها نیاز مند سیستم هایی هستند که به راحتی قابل نصب، به کار گیری و استفاده باشد.
  9. Scalability and Reliability.
  10. Security: معماری BI باید آماده پذیرش تعداد زیادی از security provider ها را داشته باشد. 

نظرات 1 + ارسال نظر
مریم دوشنبه 17 مرداد 1390 ساعت 12:00

مقاله خوبی بود.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد