فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

فناوری اطلاعات و نرم افزار

فناوری اطلاعات , نرم افزار - هوش تجاری - داده کاوی - سیستم های اطلاعاتی مدیریت - مشاوره و اجرای پروژه

متدولوژی‌های برنامه‌ریزی استراتژیک سیستم‌های اطلاعاتی

مقاله حاضر پس از ذکر اهمیت برنامه‌ریزی استراتژیک سیستمهای اطلاعاتی در سازمانهای امروزی به معرفی انواع اصلی متدولوژی‌های شناخته‌شده SISP می‌پردازد. ضمن معرفی هر یک از این متدولوژی‌ها به نقاط قوت و ضعف در بکارگیری آنها پرداخته می‌شود. در انتها، جدولی مقایسه‌ای از هفت متدولوژی معرفی شده ارائه شده است.


مقدمه


امروزه برخلاف گذشته که به فناوری اطلاعات به عنوان یک مزیت رقابتی نگاه می‌شد،  استفاده از این فناوری به صورت یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر درآمده است. با توجه به نیاز سازمان‌ها به فناوری اطلاعات، بکارگیری آن بدون توجه به همراستایی استراتژی‌های فناوری اطلاعات و استراتژی‌های سازمان، زیان‌های زیادی را متوجه سازمان  می‌کند که در برخی از موارد جبران آن نیز غیر ممکن می‌نماید؛ مانند : شکل‌گیری جزایر اتوماسیون در سازمان، چیدمان و آرایش ناکارآمد سخت‌افزارها و برنامه‌های کاربردی متنوع و متعدد، و بازدهی پایین سرمایه‌گذاری‌های  نسبتاً هنگفتی که به امر فناوری اطلاعات اختصاص داده می‌شود.


بنابراین برای بکارگیری مؤثر فناوری اطلاعات باید برنامه‌ای تهیه نمود که در آن با شکل‌دهی چهارچوب استراتژیکی از تصمیم‌های مدیریتی، بتوان از یک سو پشتیبانی مأموریت ، اهداف و کسب و کار سازمان را محقق ساخت و از سویی دیگر زیرساختی فراهم نمود که امکان گردش و مبادلة مناسب و مؤثر داده‌ها و اطلاعات و اشتراک منابع را فراهم سازد تا زمینه برای هم‌سویی برنامه‌های توسعه فناوری اطلاعات با تحولات سازمانی فراهم گردد. از اینرو باید نگاه به برنامه جامع IT با رویکرد برنامه‌ریزی استراتژیک یک امر حیاتی برای سازمان‌های امروزی تلقی شود. ما در این مقاله تلاش می‌نماییم تا ضمن معرفی انواع متدولوژی‌های برنامه‌ریزی سیستم‌های اطلاعاتی، جدولی برای مقایسه این متدولوژی‌ها ارائه کنیم و از این رهگذر رهنمودهایی را برای سازمانهای خصوصی و دولتی در ایران عرضه کنیم.


نویسندگان :

محمد ابویی اردکان     عضو هیئت علمی دانشگاه تهران


محمد علی بهجتی اردکانی    عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور – مرکز اردکان




 

ادامه مطلب ...

کاربرد موفقیت آمیز رایانش ابری در لجستیک و زنجیره تأمین

از زمانی که کاربرد عبارت «مبتنی بر تقاضا» در ارتباط با نرم‌افزارهای مورد استفاده درحوزه زنجیره‌های تأمین آغاز شد، تعدادکثیری از متخصصان حوزه لجستیک خواستار به‌کارگیری رویکردهای تحت وبشده‌اند. این رویکردها که هم‌اکنون تحت عنوان «رایانش ابری»،‌ به معنای نرم‌افزارها و اطلاعات به اشتراک گذاشته شده و قابل دسترسی در وب توسط کاربران، شناخته شده‌اند به دلیل تقاضای کاربران برای کاهش زمان‌های پیاده‌سازی، سرمایه‌گذاری و منابع مورد نیاز در راستای به‌کارگیری از برنامه‌های مورد نظر در اداره کسب و کار آن‌ها به اکثر بخش‌های نرم‌افزاری راه یافته‌اند.




ادامه مقاله در ادامه مطلب بخوانید....

 
ادامه مطلب ...

روش شناسی مدلهای تحلیل تصمیمگیری چند معیاره

در این پژوهش، انواع مدلهای تصمیمگیری چند معیاره بررسی گردیده و حوزه کاربرد هر

یک مشخص میشود. نتایج مورد انتظار از تحقیق حاضر عبارتند از: بررسی ویژگیها و تفاوتهای میان مشخصههای کمی و

کیفی، تحلیل انواع محیطهای تصمیمگیری، دستهبندی انواع روشهای تحلیل تصمیم، بر اساس متدولوژی و ویژگیهای ذاتی هر

یک، تعیین حوزههای کاربرد آنها و نهایتاً ارائه مدلی به منظور انتخاب تکنیکهای مناسب در طی فرآیند پروژههای تحقیقاتی

میباشد. در این پژوهش، مدلسازی با استفاده از روشهای ارزیابی تلفیقی معیارهای کمی و کیفی، که خود متکی بر مدلها و

تکنیکهای تصمیمگیری چند معیاره است انجام میپذیرد.



جهت مشاهده  و دانلود به ادامه مطالب مراجعه نمایید .


این مقاله توسط اصغر محمد مرادی*- مهدی اخترکاوان** نوشته شده است .



  ادامه مطلب ...